SALGIN SÜRECİNDE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE MESLEKİ EĞİTİM

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Alihan SALMAN ve Mehmet KÜPELİ, Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU’nun danışmanlığında hazırlamış oldukları “Veri Eldiveni ve Arttırılmış Gerçeklik ile Mesleki Eğitim” projesi ile TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında, “Eğitim” kategorisinde Doğu Anadolu Bölge birinciliği derecesini kazandılar.

Yapılan proje ile özellikle salgın sürecinde mesleki eğitim becerilerinin uzaktan kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla, el hareketlerinin algılanması için veri eldiveni geliştirilmiştir. Veri eldivenini kullanarak, sanal ortamda bir takım el beceri uygulamaları için benzetim çalışmaları yapılmıştır. Böylece insan elinin gerçek fiziksel hareketleri bilgisayara aktarılarak, sanal ortamda kullanılabilir hale getirilmiştir.

Söz konusu proje çalışması, bölge birinciliğine binaen, Gaziantep’te yapılacak olan TEKNOFEST-2020’de final yarışmalarına davet edilmiştir.

Bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve akademik danışmanını tebrik ediyoruz.